e-mail (kojeg nažalost rijetko provjeravam)



Utemeljeno 24.05.2005. u 15:38
(optimizirano za Mozillu Firefox)

22.11.2007., četvrtak

Sabotirat ću glasanje. Osim ako se ne predomislim u zadnji tren. zubo

Više je razloga zašto ću ovo učiniti. Jedan je taj što se ne mogu odlučiti kome bih dao glas - nitko me nije uvjerio. Povijest je pokazala da Hrvatska nije sposobna normalno funkcionirati tako da pristupa nečemu kontinuirano, kao što se mora kod dugih i važnih projekata. Smjena vlasti gotovo uvijek znači i promjenu ili napuštanje nekog programa, projekta ili procesa. Veliki projekti kakvi su recimo uređenja gradova, cijelih državnih sustava kao što je recimo zdravstvo i pravni aparat, traju više od jednog mandata.
Drugi razlog je taj što mi se gadi licemjerje političara. Nisu svi takvi, ali priznajmo sami sebi - uglavnom se takvi lako uzdižu. Gledao sam dijelove predizbornih skupova. Onakve gadosti izreći... Kako ide poslovica o brvnu u oku?

Postoji više vrsta sabotaža glasanja:

a) Lijena metoda.
Ne ići na glasanje. To je najgora opcija. Iz povjerljivih izvora sam jednom saznao da se neispunjeni glasački listići prilikom prebrojavanja stave sa strane i kasnije ispune. Nema vašeg potpisa? Ima, ima. No ne provjerava se, a priznajte, koga je opće briga? Zato vas ovim putem molim - izađite na izbore. Ne ostavljajte listić praznim. GONG postoji, ali bolje biti siguran.

b) "Doći ću, potpisati se i ubaciti prazni listić"-metoda aka imbecilna metoda.
Just... just go kill yourself.

c) Metoda uzaludne podrške.
Ako vam je cilj da glavni ne pobijede, možete dati glas nekoj stranci ili koaliciji koja sigurno neće pobijediti. Neovisne liste, stranke zelenih, umirovljenici, malene stranke. Nije to nikakvo lobiranje ni vrijeđanje, nego istina. Nema šanse da takve stranke pobijede. Nemaju dovoljno novca za kampanju, nemaju dovoljno lobista, neke se u nekim pogledima ne osvrću na važna pitanja i pilaju po malim stvarima. Sve što činite glasanjem za njih jest povećavanje njihovog udjela u Saboru. Nije ni to loše. Dobro je i glasati za nekog tko će promovirati grad odakle ste. No očito je da će se glavna borba voditi između dvije stranke.

d) Metoda uništenja.
Nisam siguran smije li se poderati i zgužvati. Možda je protuzakonito. Pitajte. Nemojte ići na svoju ruku, pa onda imati problema.

e) Metoda parcijalnog uništenja.
Učiniti listić neuporabljivim. Ukoliko smatrate da moji razlozi odgovaraju i vama, pogledajte nekoliko primjera kako možete uništiti glasački listić - sa stilom. smokin


Za one jednostavne, običan križ.


Jednostavna LOL poruka za mrežno osviještene.


Hello Kitty za žene koje se osjećaju mlado. Vrlo mlado. o_O (Sad sam, gledajući jednu sliku, primijetio da joj fali jedna mašna. Jebiga.)


Za domaćice i sve one koji brinu o domaćinstvu.


Za temeljite.


Za adolescente u duši.


Za forumaše koji brinu o usnoj šupljini.


Prisjetite se - koliko se svaka stranka potrudila da vam lijepo objasni svoj plan i program? Ja se toga ne sjećam. Sjećam se samo idiotskih reklama u kojima nasmiješena lica pokušavaju izvesti drevno umijeće ušupkivanja.
To pali kod starih ljudi, a starih je u RH sve više. Ja to zovem zajeb.
Kako onda točno znamo što svaka stranka nudi? Neki znaju, koji se potrude saznati. To zahtijeva vrijeme i novac.
Koliko je glasački sposobnih u RH? Tri milijuna? Tu negdje. Čisto sumnjam da i 5% zna program stranki.

Zato, sabotiram. Ukoliko me netko ne uvjeri u drukčije, u što sumnjam.

- 23:35 - gurni glavu kroz monitor (30) - snimi - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

interferencija on/off

Ovaj blog je čuvao Frank. Frank je deložiran prije par mjeseci. Ako imate utočište, Frank će vam biti zahvalan.

zapamtite!

Copyright © endimion17.blog.hr 2005-2006-2007-2008-2009-2010-2011-2012-2013.

Sva prava pridržana.