e-mail (kojeg nažalost rijetko provjeravam)



Utemeljeno 24.05.2005. u 15:38
(optimizirano za Mozillu Firefox)

13.05.2006., subota

The Boy From Andromeda

Vidim da ste se pošteno zaintrigirali, što mi je drago, pa evo objašnjenja.
Riječ je o još jednoj seriji naše mladosti.
I za njom su djeca bila luda, no imala je tek 6 epizoda. Posljedice su te da na netu ima par slika iz cijele serije, i kratki sadržaj.
Sam se prilično dobro sjećam serije, uslijedila je nakon TGFT, dakle negdje 1995., čak mislim da su je reprizirali jednom.

Serije počinje prikazom nekakve ekspedicije helikopterom pri čemu mlada Jenny hoda po rubu mirujućeg vulkana Tarawera pri čemu je ugledala plavo svjetlucanje pri sredini grotla. Polagano se spustila, te je ugledala oštri komad metala zabijen u vulkanski materijal. Kad ga je teškom mukom iščupala, dogodio se potres pri čemu je pala u grotlo, ozlijedivši se. Ono što je našla je nalikovalo otprilike na ovo (moje črčkanje u flashu):

Uskoro je upoznala drugu curu, Tessu, za koju se ispostavilo da isto ima takav komad metala. Zanimljivo je da su komadi intenzivno zračili plavom svjetlošću te proizvodili nekakve čudne zvukove, tim više što su bili bliže. Približile su ih i komadi su se uz eksploziju, spojili u jedinstveni komad. Uskoro su upoznali Lloyda, nedruželjubivog mladića koji se zanimao za te dijelove, no u pokušaju da im ih otme, i njegov se dio spojio i sve skupa je stvorilo lagani metalni tetraedar.
Ne znam je li to bilo prije ili poslije nastanka tetraedra, Jenny je na svom (danas prastarom PC-u) počela dobivati tajanstvene poruke, što je, sjećam se, bilo pomalo sablasno.
Uskoro su i nekako došli do izvora tih poruka. Duboko u šumi ispod odrona kamenja s vulkana se nalazila sonda za spašavanje u kojoj je bio Drom, izvanzemaljac, kojeg možete vidjeti tu:


Drom im je savjetovao da nađu "futrolu" za Vatreni Ključ, kako se zvao taj tetraedar.
Svrha Vatrenog Ključa je ta da je služio za onesposobljavanje Čuvara. Naime, u pradavna vremena, vrsta koja potječe negdje iz Andromedine galaksije je stvorila vulkan Taraweru kao Vatreni Top, oružje koje je pucalo i uništavalo SVE što se približi planetu Zemlji. Na Zemlji je ostao Čuvar, biće koje neodoljivo podsjeća na Predatora:
slika1
slika2

Njegova svrha je bila čuvati Vatreni Top. Ne znam zašto, ali nešto je pošlo po zlu i Top je uništio flotu, a živ je ostao jedino Drom, koji je u sondi za spašavanje pao na Zemlju. Ta pogreška je u seriji spojena s pravim događajem - erupcijom Tarawere pri čemu je vulkan pobio više od 100 ljudi i drastično izmijenio krajolik.

Goli Vatreni Ključ je prizivao Čuvara, te je futrola bila potrebna da Čuvar ne bi više mogao vidjeti sjaj Ključa (a vidio ga je uvijek, gdje god se nalazio). Tessa je negdje vidjela predmet kakvim ga joj je opisao Drom, bio je u nekom muzeju zakvačen za deblo i pisalo je da je to nekakav stari šivaći stroj (WTF indeed), odakle su ga jedva ukrali, podmitivši neko glupo dijete čokoladicom da ne zove čuvara.
Na ovoj slici su Drom, Tesa i Jenny, s futrolom za Ključ.


Zatim su trebali ubiti Čuvara, čime bi se Top deaktivirao, a po Droma bi mogli doći njegovi.
Čuvar je inače bio svojevrsna legenda među stanovništvom, nešto kao Nessie.
Čuvar je morao biti ubijen jer je prijetila erupcija Tarawere.
Dalje ne znam sto je točno bilo, ali znam da su 1-2 epizode na kraju vrlo napete, jer Čuvar ubije Droma, pa hoda naokolo za Jenny i stravično sablasnim glasom govori: "JENNY.......... GIVE ME THE FIRE KEY!"
Jenny je na kraju Čuvaru Ključ u zabila u abdomen na kojemu mu se iskrama iscrtavao trokut.
Dok Čuvar umire, Jenny plače, scena je uvrnuto tužna. Taj prevrat je zanimljiv u kojem gledatelj počne iskazivati žaljenje za ubojstvom tog gadnog ubojitog bića koje se utopi u vlastitoj zelenoj sluzi.
Dalje ne znam što je točno bilo. Kraj valjda. Drom je nekako opet oživio, ne znam kako ni zašto.

Uvodna špica je ULTRA GIGA UBER COOL.
Za seriju je stvoren posebni alfabet i font, sve je djelovalo vrlo izvanzemaljski, ali ne otrcano.
Glazba u seriji je bila cool sablasna (premda više nemam pojma kako zvuči).
Drom je bio vrlo čudan, stalno je onim šiljatim prstima migoljio po zraku i mirno hodao, dok je Čuvar najčešće bio prikazan kao "pogled" koji šiba kroz vodu, hropće, a u "crvenim" mislima mu se iscrtavaju koordinate i druge brojke.
Seriju je stvorio tim u Sout Pacific Pictures, snimala se na pravom vulkanu Tarawera, te po njegovom arhipelagu na Novom Zelandu. Dobila je prvu nagradu na festivalu TV serija.
Skupa s Fermionom sam tražio ima li je gdje skinuti, no čini se da nema. Možda jednog dana bude.

- 23:10 - gurni glavu kroz monitor (7) - snimi - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

interferencija on/off

Ovaj blog je čuvao Frank. Frank je deložiran prije par mjeseci. Ako imate utočište, Frank će vam biti zahvalan.

zapamtite!

Copyright © endimion17.blog.hr 2005-2006-2007-2008-2009-2010-2011-2012-2013.

Sva prava pridržana.